Aigina!Jag är nyss ilandkommen till Aigina city. Stoooor stad ...
Vi har hittat trådlöst internet. Dock råder det vattenbrist och snubben som säljer vatten och el-kort fick för sig att sluta tidigare idag. Nu står vi inför en långsam uttorkning.

Vädret idag är faktiskt galant och jag ber om ursäkt för gårdagens melankoliska psykbryt. Jag orkade inte plugga mer helt enkelt.
 Jag kan dock glädja er med att jag har hittat en kär ersättar till plugg och avnjuter nu en god tid i sittbrunn tillsammans med "den förlorade symbolen". Jag förstår faktiskt inte tjusningen med Dan Browns böcker då de är ganska intetsägande med alla sina konstiga påfund och itne ens språket är genialt. Boken har bara Det, och så är det. Man blir liksom medrykt och kan inte sluta läsa.

Kan dessutom reta pappa nu eftersom jag precis "läste om honom". Muhaha.
Nej nu ska jag ta en promenad i mina turistkläder och införskaffa lite coca cola.

Hydra

Sitter på hydra på ett café. Sover och pluggar hela dagarna och vet inte vad jag ska skriva för jag har ingen som helst ork i kroppen. Att komma hit ner är som att ta lugnande medel eller nåt i den stilen.
Jag började läsa Dan Browns nya imorse och har snart läst ut den.
Översättaren gjorde det fulaste grammatiska felet någonsinn. Jag var påväg att sluta läsa. Det stod "fem hundra volymer." Det är oförlåtligt.
Nog med språkarproblem och vidare till morgondagen som ska tillbringas till havs på väg mot Egina stad. Det blir nog bra såhär. Ryssland om några dagar.

Greeeeece!

NU är jag i Grekland. Detta underbara land med vita hus och blå knutar. För tillfället är det dock inte så inbjudande. Vi har regn och blåst. Typ 25s/h på öppet vatten. Kelly, Gretas kompis, numera KK (Kräk-Kelly) kräktes! (f'låt)

När vi åkte hit igår, tidigt tidigt, hamnade jag bredvid en tant. Denna tant hade köpt sig en guidebok. Om Rhodos.
Hela resan berättade hon för mig och tanten bredvid henne (de kände inte varandra) om små anekdoter från hennes tidigare Greklands-resor. Hon läste högt om Rhodos och berättade ivirg vad man kunde göra där, trots att hon själv aldrig varit där. Det komiska är att vi flög till Athen ...
Sen övergick hon till att prata om sin "ohyggliga kroppshydda" och var man kunde köpa kläder för damer i hennes storlek. Hon kunde allt tipsa hon. (Någon XLADY i Gamla stan typ)

Jag pluggar pluggar och pluggar. Emellanåt äter jag och för det mesta sover jag. Tänkte även lära mig hur man verkligen seglar.

Ikväll spenderar vi natten på Egina och imorgon far vi iväg till Poros (den bästa ön) så förhopnningsvis kan det tom. bli lite bad.

Har förövrig kommit i kontakt med min ryss som jag ska bo hos i Ryssland. SPÄNNANDE!!!

Sushi

Jag har precis tillbringat en härlig kväll på en mongolsk resturang tillsammans med ngra ettor. Det var härligt och jag har sushi  upp till öronen.
Jag har typ resfeber och ska upp inatt för att resa till Grekland. Det ska bli najs som fan. Sen blir det Ryssland.
Jag fick mitt visum idag och är även sjukt taggad här. :D

Någon hade sagt ...

Någon sa till mig att jag bara skriver melankoliskt. Så synd. Ha! Det är sån jag är.
Men några positiva saker som sker inom kort kan iallfall raddas upp:
Grekland en vecka
Ryssland en vecka (vilket betyder att jag på två veckor endast kmr vistas i Sverige i ca 18 timmar)
Sushi imorgon!

Sen var det inte mer, för sen kommer jag bara på negativa saker.
Eller okej, jag och Greta ska köpa 2 kg godis till Grekland imorgon, någongång.

Dom skulle vilja vara som oss ...

Allt som sägs är sanning. Inte förens det kan motbevisas. Då kan man fortfarande ifrågasätta de bevis som finns. Allt för ofta är allt som sägs sanning. Även om man själv inte vet om det.
Jag har en vän,och vi kan kalla denna vän (MHV).
Vi har startat krig mot världen och det har eskalerat i ett tredje världskrig. Vårt; tredje världskrig. Ett krig där bomberna regnar ner och vi står i en cirkel av sand, med endast varsin ak47:a riktad mot alla världens kärnvapen.
Det här är ett krig av lycka. Ett vi mot dom. Ett röda vita rosens krig.  Ett krig där vi är starkare än dom och alla som inte förtjänar respekt inte får vara med. Ett krig mot de ovetandes.
Mitt och (MHV)'s krig är faktiskt det bästa som hänt på länge och 08.40 imorgon startar det en sista gång. Vi ska nämligen bryta oss ut från den här skiten.
Och vi förtjänar det.
Så sant som jag sa det, allt som sägs är sanning. Omvärlden vet bara inte om det än ...

ingenting någonsin

Typ, vad har hänt idag? Nej ingenting, fast ändå någonting och jag hade filosofi och alla var låga och jag pluggade latin. Jag har gjort ett kapitel mer än alla andra. Så bra är jag!
Naturkunskapen var värdelös och min vikare kunde inte förklara hur ozonmolekyler bryts ner. Suck.
Jag gick in på ryskan för alla 2:or skulle prata för ettorna. Jag var enda tvåan och läraren gick därifrån och lät mig ta över. Öhhhhhhhhhhhhhhh ...
Jag äter kanelbulle nu. Vi har ingenting hemma och ingen är hemma och jag har inga pengar så att jag kan gå och handla någonting tills någon kommer hem ...

Stripa

Jag satt i matsalen och studerade spansk grammatik. Samhällsvetaren satt och studerade historia. Då gick esteten till angrepp.
Mitt hår fylldes kort av hårmousse och det rann över hela ansiktet. Gräsliga esteter. Hämnden är ljuv. Och nu vet antagligen hela matsalen vem hårmousse-mannen är.
Jaja, jag skrattade faktiskt en del också.

NEJ

Jag har tröttnat totalt på livet. Mina lärare bara öser på mig läxor och det känns som det är som straff för att jag åker till Ryssland en vecka. Höstlovet som kommer är plugg för mig och aldrig har det varit värre i mina 16 år.
På något sätt försökte jag se det positivt men det gick inte och jag la ner den idén. Numera vet jag inte vad jag skriver.
Jag känner för att identifiera mig med Nietzche och kalla mig för Nihilist för idag tappade jag tron på allt vad mänsklighet och moral är. Fast det gjorde jag iförsig för mycket länge sen. Tanken kom smygande och uppenbarade sig sedan som den enda lysande glödlampan i mitten av ett stort mörkt rum.
Jag behöver inte vara trevlig mot allt och alla, för alla kommer ändå inte tycka om mig. Numera skrattar jag åt många fler än tidigare och jag tycker så synd om dem för att de är så sorgligt patetiska. Jag är säkerligen lika patetisk som handlar som jag gör. Men det står jag för.


Hummanoid

"Ni får skratta om ni vill" ....

Jag har återupptagit mitt lyssnande av den tyska gruppen Tokio Hotel.
Och jag kan verkligen inte förstå hatet mot de små pojkarna. Förvisso ser Bill direktimporterad ut från planetan "Ufo" och hans bror verkar bara allmänt IQ-befriad. Men fortfarande så kan de göra musik, och det är sorgligt att deras utseende och handlingar ska komma ivägen för vad de kan åstadkomma med iallafall mina känslor.
Deras musik liksom vrider som tusen nålar runt min arm, men på ett skönt sätt, så att jag ryser. Det måste vara hans röst.
Nya skivan är iaf värd att lyssna på!

Sömniga oktober

Natten smyger sig på som en tyst katt och jag fryser som en blöt hund. Det är liksom något som ligger i luften som får mig att darra ända in i benmärgen.  Jag vet inte om det är positivt eller negativt,men jag antar att det bara är en början till avslappning. Idag ska jag skriva klart engelskan och filosofin, för efter det har jag i princip inte en enda läxa denna vecka.
På lördag åker jag dessutom till Grekland vilket känns underbart! Insåg bara idag att jag har NK-prov dagen efter att jag kmr hem från Ryssland så det är bara att ta med skolböckerna till Grekland och plugga.

Förövrig har dagen stått stilla och frågan om hur jag nu sitter här känns omöjlig även för en vetenskapsman att besvara. När jag tänker efter minns jag knappt vad jag gjort och allt känns som en dimma. Jag är nog trött som sagt.

17 årDet här är jag och Sofia.
Idag fyller Sofia 17 år.
Jag har inte kännt henne alla dessa 17 år, och hon har inte kännt mig alla mina snart 17 år.
Men ändå är hon den person jag upplevt mest med. Jag har så himla många minnen.
Alla är dock inte fina. Som när vi började gräla i matsalen på mälarhöjden, hon tar styptag på mig och jag häller ut min mjölk på henne. Men det var länge sen och vi var ganska töntiga då. Vi kan till och med skratta åt det idag.
Vi var i Barcelona tillsammans också. Och jag dissade henne totalt fast det skulle vara vi mot världen. (Bilden är förövrigt från detta tillfälle)

Sen har vi alla promenader som vi har hunnit med. Och det var kanske så det började. Elevens val var för tråkigt och Sofia hade en trevlig hund man kunde promenera med.
Någon gång slutade promenaden med att vi fastnade på pizzera Sorento i västertorp, varpå denna "impulsdejt" ledde till en tradition vi dock inte är så bra på att följa.

Första gången vi umgicks utanför skolan måste faktiskt också nämnas. Vi skulle göra en film om Peru till spanskan. Google translate, eurovision och barbiedockor. Starkare minnen finns knappt att hitta i mitt huvud.
Inte visste jag den dagen att jag då för första gången hängde med min allra bästa kompis. Den som kom att känna mig bättre än alla andra och som ändå uppskattar mig.

I våras skrev jag ett brev till Sofia. Ett brev som handlade om mitt liv om 10 år. Det var skrivet ur ett perspektiv där vi tappat kontakten och bodde på helt skiljda håll i världen.
Jag hoppas av hela mitt hjärta att mitt brev inte går i uppfyllelse, men om det gör det Sofia, då vet du var jag finns iaf. Och tveka inte att höra av dig.

Du är bäst. MIN bästa kompis. Någonsin
(det är starka ord. Jag vet. Men så är det bara)

Tillsist en liten dikt jag skrev till dig förra året när du var i USA och jag satt hemma i Sverige och led av tristress;

Du är som myggorna på sommaren som surrar i öronen
Du är som sanden mellan tårna som aldrig går bort
Du är som presenten jag fick av farmor som ligger längst bak i min garderob
Men ta det positivt ... "gumman"... <3
KOM HEM!


måla måla målaIdag har jag städet mitt rum. (Intresseklubben exploderade just)
Sedan har jag pluggat. (Intresseklubben finns längre inte kvar)

Det intressanta idag var att Gustav för första gången målade i sitt liv. Den estetiska familjen Lindberg bestämde sig på eftermiddagen för att måla. Vi slängde ut en handduk på vardagsrumsgolvet och dukade upp med färger och dukar.
Självklart stod brodern min i centrum när vi försökte lära honom att hålla i en pensel och att aboslut inte måla på soffan bakom oss utan på själva duken. VIlket han tyckte var rätt så ointressant.
Nu har han rosa färg i hela håret. Man kan ju undra som en flundra vad det ska bli av honom :D

LavaNär jag hade lyssnat på "På drift" 20 ggr och skrivit klart filosofin gick jag och mötte upp Jojo som precis slutat.
Vi drog runt på stan och hamnade tillslut på kulturhuset. Lava. Kommunister.
Vi gick aldrig in där. Satt bara utanför på fåtöljer och hade det trevligt.
När jag kom hem tittade jag och Gustav på Hitta Nemo. Den är fin och jag är trött.

Näringsvärde/ 00 Gr

Jag har två chipspåsar i min väska och hade tänkt tjocka mig med dem när jag nu sitter kvar i skolan och studerar diverse ämnen som man kan tänkas bli testad på.
Jag slutade för typ länge sen, och ändå sitter jag kvar. Vad är det med mig/skolan?

Jag har förövrigt passat på att lära mig den ryska nationalsången. :)

Okej, Sartre, jag försöker skriva en sammanfattning av denne mystiske man som tackade nej till nobelpris. Vad var det egentligen han försökte säga oss? Till min hjälp har jag en text jag försöker analysera.
Jag är precis klar med en superdifus sammanfattning och nu med egna tankar och åsikter klura ut vad jag anser om hans teorier. Är det framtiden som skapar vår identitet och ÄR vi verkligen dömda till total frihet?

 


09.10/15-8:35

Jag somnade på Tunnelbanan. Inte bra. Jag gick och la mig relativt tidigt igår, (00:02) men ändå var jag trött när jag vaknade.
Att jag föll i sömn under min korta resa ledde till att jag vaknade upp i ... Gamla Stan. - Fan jag åkte för långt!
Blev 10 minuter sen, vilket betyder ingen lektion på torsdagsmorgnar. Min filosofilärare stänger dörren och man får inte komma in, så vi var ngra stycken som inte fick fylla på vår "lärasigmerbarometer".

Nu sitter jag istället i datorsalen och pluggar filosofi på egen hand och ska sedan ta tag i lite engelska och svenska.


badankaJag fick för mig att jag skulle fota min lillebror i badkaret. Såhär gick det. Ett vilt barn som inte vill sitta still.
Förövrigt så är det torsdag imorgon. Jag har ingen ryska för min lärare ska iväg och tolka nån grej.
Och jag ska lägga mig i sängen och lyssnar på töntarna och spekulera på mitt och Tyllmans projekt fram tills John Blund tar mig i sitt våld.

Nä ....

Dagen har varit minst sagt underlig. Vi hade en märklig vikarie som pratade om det kinesiska språket på Naturkunskapen. Han var tydligen mikrobiolog. Typ.
Sen var det föreningsmöte och alla glada människor samlades i föreningslokalen. Ganska snabbt drog jag och Tyllman därifrån för att införskaffa oss Töntarna och sedan i ett kyligt Liljeholmen leta reda på Svensk Fastighetsförmedlings huvudkontor.

Jag och Sofia stannade på donken i Liljeholmen när jag åkte hem för andra gången och hennes 'pater' kom och hämtade oss. Det var ljuvligt att skippa kylan.

Nu har jag precis dansat loss till Töntarna tillsammans med min bror som även denna kväll spelar nattuggla. 'Lillebror, bli aldrig som jag när du blir stor'.
Nyss var han här och tog mig i handen för att leda mig till vardagsrummet där han smidigt lade sig ned på golvet och blickade upp mot taket som om det var universum han hade framför sig.
Han är fin han :)

Draft: Okt. 14, 2009


Eftersom jag inte varit den flitigaste bloggaren bjuder jag denna kvällning/morgon på ett antal bilder från den gångna veckan :)

Lousie under en dum diskussion om fjortisar i matsalen.

Totalt onödig bild jag roade mig med på västerbron

Min bild till visningsansökan av Ryskt visum. Anledningen till den sura minen var spyan i fotoautomaten.

Denna bild är från ikväll på västerbron. Den enda som blev skarp.


2000

Idag har jag studerat. Hela dagen! Jag satt kvar i skolan och pluggade med Jojo. Det gick dåligt då min mobil ringde stup i kvarten. Det har aldrig hänt, och vrf hände det just då när jag försökte fokusera?
Jag skrev iallafall halva min labbrapport (känner pressen sådär nu efter att jag fick MVG på provet igår) och åkte sedan hem för att packa om mina grejer och dra in mot västerbron.
Det blåste och allt gick typ dåligt, jag fick förhoppingsvis EN bra bild. Jag har inte vågat kolla igenom dem än.

Det bar av hem igen, fotot får vänta tills den dagen jag kan åka dit då det fortfarande är ljust ute. Väl hemma nattade/försökte natta min käre bror som absolut inte ville sova utan mycket hellre försökte lägga pussel. Mina tankar drog sig till naturkunskap och jag var fast i tre timmar till. Nu är jag iaf klar med labbrapport och spanska. Word! Och filmen till mammas jobb.

Och kent släpper en ny låt som kommer va vinjett till svt's nya program "Hemlös". Den auktioneras ut i 100 exemplar hos föreningen för hemlösa i Stockholm. Fan vad jag vill. Jag vill.

ovanför molnen

Hejhopp! Jag åkte hem till Sofia och lagade mat. För hon kan inte laga mat, men hennes mamma vill att hon ska kunna det så hon har matdag på måndagar. Det brukar sluta med att det är jag som står och lagar den magen. Även denna måndag blev det så och just ikväll bjöd resturang Lindberg på en specialité i form av Raggmunkar med fläsk! Sen var tanken att vi skulle plugga - vilket förståss inte fullföljdes då det ju finns så mycket annat skoj att finna på internet. Istället drog jag hem och tänkte plugga. Det har inte gått någe vidare.

Förresten var jag uppe halv sex imorse och vid globen vid halv sju. Jag har fixat biljetter till den 25:e, 26:e och 27:e. Det släpptes nya biljetter till den 28:e, men det får jag nog skriva in på min önskelista som nummer två, näst efter nya gympaskor. Det är nog tyvärr att prioriteras.

Bloood

Kvällen var härlig. Det var inte Williams kakor, men men, han hade ju faktiskt glömt bikarbonatet.
När vi vakna imorse kollade vi på Slumdog Millionaire, och jag råkade pilla på mitt sår på handen. FAN.
Det blöder som jag vet inte vad och det slutar inte!! Vad ska jag ta mig till liksom? Blod som är så jävla äckligt och det bara rinner och rinner. Hehe.

Nu ska jag åka till jobbet och imorgon är det Green Day! Peppa!

Pirates!

Dagen spenderades som regissör i Haga. Tillsammans med Tyllman regisserades vi äntligen Pirates of the Caribean med mammas jobb.
Härligt och underbart. Vädret var fint och de hade hyrt de smexigaste kostymerna man kan tänka sig! Till och med skådespeleriet flöt på som i en ström flod och nu går vi vidare till nästa projekt!

Nu väntar filmkväll hos Louise med muffinbak och trevliga människor.

Förövrigt har jag den bästa kompisen i världen! Och det kan ingen säga något emot. (<3)


häng dom högt

Ojdå. Så knasigt det blev. Igår satte jag mig inte ens vid en dator, så bra var dagen!
Efter en kvällspromenad i zinken, missad t-bana och sen hemkomst la jag mig under täcket och pluggade ryska glosor. Vad gör man inte för språket?

Dagen har flytit på. Imorgon är det filminspelning med mammas jobb och det är mycket förberedelser. Samtidigt har jag och Tyllman börjat på ett nytt projekt! Det blir så jävla grymt. Första projektet som är helt vårt eget där vi inte måste sträva mot några speciella mål och bara kan gå dig vägarna för oss.

Förövrig har jag haft ryskaprov idag. Och sen har allt bara varit bra. Så det finns inte mer att säga. Imorgon blir lika bra. Då ska vi baka muffins! =D

Jag är trött

Jag tänker vomera ut massa spydig vokabulär bara för att jag är så förbaskat trött och bara vill sova, och jag är så förbaskad pigg och vill vara vaken hela natten!
Jag försöker hjälpa Nora med matten. Hon är bättre än mig. Jag tror inte jag förtjänade mitt mvg i matte A. Jag borde nog istället studera ryska kasus som genitiv och ackusativ.
Idag var jag förövrig för första gången i mitt liv i Skannaviksparken. Dom hade gungor, men det upptäckte jag först på vägen tillbaka då det var för sent.
Men efter omdömmena ska jag gunga en hel dag av lycka. (hoppas jag!)
Så för att lyckas med detta borde jag gå nu. Fast, man kanske bara ska kolla facebook. Bara EN gång till. Och sen igen. Sikken tur att jag la ner farmville!

så får jag en chans ...

Jag är ganska enkel att göra lycklig. För mig räcker det att känna vindens drag när man svischas fram och tillbaka på en gunga, eller att se ett höstlöv med extra tydliga nyanser.
Just för att jag uppskattar dessa saker så mycket kan jag faktiskt säga att jag i princip alltid är lycklig. Men detta innebär även att jag är smärre lättsårad.
Som när någon vänder sig om och fäller en kommentar jag inte räknat med.

Det sägs att tid läker alla sår. Då är jag för tillfället i den stora riskzoonen för infektion, hela jag blöder som ett öppet sår. Men det krävs tid, och när jag tänker tillbaka på tiden innan är det svårt att förstå att där finns nu en stor spricka riven genom själen. Men det är bara att sätta på ett plåster, för det är bara jag som skapar det som är här och nu, och jag vet vad jag vill. Det krävs bara tid.

Längtar aldrig ni tillbaka till bortglömda tider? Jag tänker på tider som högstadiet, jag och Sofia, Mälarhöjdens största töntar som röjer runt och skiter i vad folk tycker och tänker. Varför glömmer man det? Varför är så mycket annat viktigare nu? Varför ska jag börja bry mig nu helt plötsligt?
Varför är jag så rädd för att ta ansvar?

Jag antar att denna text bara grundar sig i min rädsla för att snart vara tvungen att växa upp, på riktigt ...


fjärilsvinga syns på haga ...

Jag tog bussen. Men Tyllman missade den.
Jag åkte ut till Hagaparken för att reka lite inför fredagens filminspelning med mammas jobb, men eftersom att Tyllman till en början inte dök upp och jag inte hittar där blev det att mysa med Kent på en kall stenmur.
Det var något så innerligt kallt och jag hade på mig 3 tröjor, 2 halsdukar och till och med långkalsonger!!! Hela händelseförloppet slutade med en sur Kalle, och en sur Tyllman. Detta berodde dock inte på kylan eller varandras närvaro utan berodde mest på den svikande kollektivtrafiken.
Vad är det med mig så här i hösttider liksom?

RÖDJag har inte sovit på 60 timmar i princip.

Och nu är jag den lyckligaste i världen

Kent. Röd. 6november. 25-26 februari. 12oktober.

Det här blir bäst. Jag lovar er.Helgen har spenderats på jobbet. På stan. I en lägenhet vid zinken. I en lägenhet vid gärdet.
Efter jobbet igår stötte jag ihop med Nora och Lousie. Flera timmar promenerade vi runt i vår underbara hufudstad och skapade minnen. Det slutade på 8:e vånigen i en etta vid gärdet.
Vi romantiserade sånt som mörker, te och romantik. Vi lyssnade på kent - totalt ovetandes av bomben som snart skulle falla.
Vid 9-snåret drog jag till slussen för en frukost/tunnelbanedejt och sen fortskred det till jobbet än en gång. Kort och gott - denna helg har varit underbar.

Och nu borde jag sova ...

relax, take it easy

Idag/igår kirrade jag och Tyllman ticets till Mika den 18:e mars!!! Vi köade ...
Dock berodde denna kö på en otroligt oarbetsam kassörska som inte kunde göra sitt jobb. Stackare...
Sen for jag tillbaka till skolan för att hålla en sagostund på tvåan för Louise och Amande. Denna sagostund hölls på latin. En mycket uppskattad sådan var det dock, och efter vår stund på golvet slutade b-klassen och jag träffade Jojo.
Nostalgi när jag återvände till parken  utanför stadion där jag köade till Coldplay. Sorg i mitt hjärta, och lycka i mina öron. Jag blev sen till jobbet men var fett peppad för en kväll med NHL-fyllon.
Jag är bäst under press!

kallt kaffe

Jag är nyss hemkommen från en härlig kväll på stan. Dock var den hysterisk kall och efter en timmes sittande på en bänk i Gamla Stan var jag så kall att jag hackade tänder. Vilken tur då att Ropstentåget kom och räddade mig, med varm choklad och torr kanelbulle.
Förövrigt har jag varit på bio och sett Prinsessa. Härlig film. Typ svenska dramakomedi som dock kändes lite oengagerande i slutet.
Imorgon är det dags för mig och Tyllman att kirra biljetter till MIKA! Sen far det iväg till destination jobbet, som imorgon tar form vid Globen - NHL!

здравствулте Россия

Bara en månad kvar till Rysslan idag! :D Fan vad jag börjar bli pepp. Men först på listen väntar en veckas segling i Grekland!
Jag var nyss nere vid slussen och fotade mig i en livs levande fotoautomat! Det skulle blivit mitt retro moment, men tyvärr förstörde den torkade spyan på golvet den känslan, och även priset sved hårt i plånboken.
Men nu har jag i alla fall 4 mongo-bilder på mig själv som jag ska klippa och klistra med så att min lärare kan skicka in våra visumansökningar idag!

RSS 2.0