El pollo con una pata ...Idag, går inte att förklara vilken bra dag det varit! Mobiltelefonen vibbrerar under täcket, fumla med trötta fingrar, trycka på knappen - Hallå?
-Var är du?
- I sängen ... var annars?
- Jag med, klockan är 10 över åtta.
- Jaha?
- Vi skolkar?
- Okej, hejdå
- Hejdå.
Tack Sofia <3

Det var HBT-möte och alla queera människor, och mindre queera människor strömmade in i föreningslokalen med stor förväntan. Idag var det B&J-firande och vid 4-tiden vandrade alla på led till medis för att införhandla varsin glass. Förutom Kalle som köpte en grillad kyckling ... Och en glass.

Efter vårt möte, som förövrig lockade till sig ovanligt stora mängder med olika personligheter (kan det berott på glass-ryktet som spred sig?) drog jag hem för att plugga.
Nu har jag umgåts med Nietzsche i några timmar och det känns som vi kommit varandra nära inpå huden. Jag vet dock inte riktigt om jag trivs med det. Men han var ju bara en sån där pretto filosofjävel egentligen ...

Mater cogitat carpe ancillas

Nu sitter jag där igen - och tröstpluggar latin. Jag tror jag har åkt fast, för det finns inget roligare än att studera första, andra och tredje deklinationen. Avus, avum, avi, avos ...
Pluggträsket är svårt att ta sig ner i, och svårare att komma upp ur, och jag har en känsla av att jag vuxit till mig denna termin och faktiskt pluggar! Det är väl så det är att bli vuxen - man inser sitt ansvar, och snart fyller jag 17 vilket ju betyder endast ett år tills man får flytta hemifrån!
Det fanns ingen mening med det här inlägget så nu ska jag sluta vokabulärvomera och istället ta tag i filosofin som ska lämnas in imorgon. Om det ändå fanns word på den här datorn ><


Soldiers, you've got to soldier on ...Den här dagen. Går inte att förklara. Den har varit bra. Jag ska skriva ett brev på spanska tills på måndag, för då kanske jag får åka med till Bilbao nästa år. Åter en utbytesresa och jag hoppas verkligen jag får åka med.

Jag har lyssnat på Lovers in japan hela dagen. Till en början tänkte jag göra det samtidigt som jag pluggade psykologi för att jag senare, när jag satt på provet skulle kunna erinera mig vad boken sa om kritiken mot Freud genom att lyssna på musiken. Detta satte dock min psykologilärare stopp för då vi inte fick ha musik på provet ...

Efter skolan träffade jag Jojjo en snabbis, hon följde med som mentalt stöd när jag skulle lämna in mammas Efva Attling-smycke som gått sönder. Vi åkte hem till mig och åt Lennart-tårta och drog sedan tillbaka till stan.

Jag och Tyllman äventyrade oss ut mot Sollentuna och mammas jobb för ett planering angående kommande film som vi ska regissera. Inspelning nästa vecka! :D
Efter det träffade jag Tim i fruängen och jag använde ivrigt Hubert efter att inte ha träffat honom sen Norge! Han HAR varit saknad.

Nu ska jag och Tyllman skriva manus. Heja!

Lennart-dagen

I mitten av augusti, för 2 år sedan fick jag en ny samhällslärare. Han hette Calle. Det ställde till problem i klassen eftersom det redan fanns en sådan - jag.
Han bestämde sig då för att byta namn på mig, och han gav mig det märkliga namnet Lennart. Och fan vad jag hatade det. Tills Sofia upptäckte att han kallade mig Lennart. Då blev det ännu värre ...
Sofia kallade mig också Lennart!
Men efter det har det blivit en intern grej och idag när det är Lennart-dagen sådär 2 år senare, bestämde vi oss för att baka en härlig gräddtårta och fira gamle Lennart. Det var en härlig dag :)


Chailatte & psykologiPå tunnelbanan, påväg till skolan stötte jag ihop med Sofia. Av en tillfällighet fick vi tag i sittplatser och när vi angjorde Slussen var det ingen av oss som varken orkade resa på sig, eller över huvud taget hade lyckats ta sig ut med tanke på folkskocken.
Istället for vi ut på äventyr över riddarfjärden vilket slutade i spontanfika på café "Kladdkakan" i Gamla stan.
Helt underbar början av morgonen! Chailatte och psykologiplugg. Imorgon har jag prov på försvarsmekanissmerna och Freud. Fast jag kan nog det mesta. Faktiskt.
Efter någon timme spenderad där bestämde vi oss för att åka hem till mig. Sofia uttryckte det som "Jag är fett peppad på att plugga!" men hon sitter nu i soffan och kollar HSM 3. Det lär man sig MYCKET av ...
Jag ska iaf ta tag i skolan och fixa naturkunskap, psykologi och spanska (men den kan jag redan. Egentligen ... )

Quieres cambiar?Mina skor och jag - vi har följt varandra i vårt och torrt i 2 år. Det syns ...
Mina föräldrar har börjat klaga på att jag ska köpa nya skor.
Men det skulle ju vara som att sluta umgås med sin bästa vän för en plastig kopia!
Eller?

Bakom stängda dörrar

Jag är hemma hos Sofia nu. Jag gick förbi ica på vägen och en inre röst kallade på mig. Jag kom ut med en påse proppad med onyttigheter. Kyckling, (som jag inte ens orkade äta upp) chips, cola och yalla yoggi.
Jag har suttit i Sofias säng i en timme nu och tjockat mig med det här och nu när colan börjat lida mot sina sista droppar ska vi gå ut och ta en promenad. Hubert har nämligen återvänt, så nu ska det fotas!
Jag försöker också läsa min bok, men det går uppenbarligen inte bra. Jag vet inte vad jag ska ta mig till, men det är bara att ta resten av min lediga tid till att läsa. Ovärt som tusan!

Jag tappade alla orden, de föll ner i förnan ...

En nattpromenad. Inatt. Klockan var 04.36 och vi la oss ner i en skog. Tittade på löven som glittrade som paljetter i billjusen. Kent snurrade i våra öron och bakom träden kunde man vagt ana stjärnorna som börjat blekna.
Det var en episk stund. Lika episkt som den episka kladdkakan.
Så nu ligger jag här. Och det är bara bra. Jag skiter i vad jag någonsin gjort, och jag skiter i vad jag gör, men det är bra.
En av dom finaste stunderna det här året iallafall var det.

gomenosai

Jag borde ha pluggat idag. Men så blev det inte. Och jag borde inte ens försöka förklara mig. På måndag ska jag ha läst ut "The catcher in the rye" så vrf, vrf, vrf sätter jag mig inte ner och läser?
Jo för att "Spirited Away" är en så förbaskad fin film.

... vi ska alla en gång dö ...

Jag får inte sova. Sammarna har fest, och Sofia ska sova hos mig. Hon lär väl dyka upp runt 5-snåret.
Till dess hade jag tänkt att jag ska försöka plugga. Kanske till och med läsa ut "The catcher in the rye". Men det slutar säkert med att jag sätter på Slumdog Millionaire och somnar framför TV:n som en tragisk medelåldersman utan vänner.

Jag har varit ute på promenad. Jag har suttit på ett berg. Det har varit fint. Nu ska jag äta pappas gucamole - och tyvärr känns det som mitt liv är händelselöst just nu så jag slutar skriva.

Winnerbäck

8:e november. Dagen då jag kommer hem från ryssland. Jag har bisserat denna dag i ett antal veckor nu, men idag slog vi slag i saken och fixade biljetterna.
Det gjorde min dag.
Nu ska jag ut och promenera i höstvädret. Sammarna har fest. Fast dom är ju som sagt ... tråkiga.

25 september

Det är natt, och jag har inte sovit på 24 timmar, typ. Eller 3 timmar inatt, som jag borde ta igen med en lång skönsömn. Detta kommer dock inte ske då jag ska upp tidigt imorgon och bjudas på frukost för att sedan fara vidare för en Sushi-bufé med tyllman!

Den här kvällen har varit fantastiskt. Jag sitter här, trött och sliten framför datorn, med mjöl över hela kroppen, och det var inte ens jag som  blev nollad! Men vi fick en bra start med våra språkarettor (iaf jag) och efteråt stalkade jag hela b-klassen hem till en flicka med dreds vid zinken. 
Vi hade mycket gemensamt. Det räcker så. 

Och äntligen har jag förstått meningen med ramsan om Bengt. Ni vet den där, "Hej, jag heter Bengt, jag jobbar på en knappfabrik(---)"
Förövrig är nattpromenader sjukt underskattade och stjärnor är vackra. Jag har nackspärr

Godnatt

trött_kille92

Helst av allt skulle jag ligga i min säng nu. Uppriktigt sagt - jag har världens bästa säng!
Men efter att Sofia bestämt sig för att stanna allt förlänge (det var väldigt uppskattat så missuppfatta ingenting) blev det fördröjningar i mitt tidschema. Naturkunskapsprovet "glömdes" helt bort. Jag tror det kallas bortträngning ... eller var det rationalisering?

Efter att Sofia lämnat mig begravde jag mig i mig själv, tog mig i kragen och vandrade 500 meter genom midsommarkransen tillsammans med min iPod som även idag visade sina bästa sidor, denna gång med ljudet av Kent's : Cowboys. Höstmusik som plockas fram så fort löven faller mot marken och alla stänger in sig i sina hus, ser på idol, dricker varm choklad och försöker hinna med skolan på något vänster.
När jag kom hem blev det att skriva klart alla uppgifter inför nollningen imorgon. Nu är klockan två, och jag ska vara i skolan om 6 timmar!
 
Det här blir antagligen mitt enda inlägg idag då just den här dagen i September tvåtusennio ser ut att bli helt fullspäckad!
Vi hörs:)

23 September

Tyllman et Kalle ambulam per forum.

Okej, mitt språkintresse har totalt gått över styr när jag "tröstpluggar" latin. Det är icke en hälsosam vana, dock mycket bättre än att tröstäta då den faktiskt frambringar kunskap!

Efter en promenad från söder till bengans köpte iaf jag och Tyllman Mikas nya skiva =D (glädjerus) När vi kom tillbaka till skolan, taggade på föreningsmöte funkade dock inte cd-spelaren och vi fick i tysthet planera det sista av nollningen (som äger rum imorgon) och inte förens nu, när jag kom hem, kunde jag rusa fram til stereon för att lyssna på mitt senaste fynd!

Btw har jag även fyndat en stor och en liten Lars Winnerbäck-affisch på götgatan. Den lilla gav jag till Nora:)

Laughing with ?

Jag vaknade till ljuva ljud från TV:n imorse. På Mtv spelades "Laughing with" med Regina Spektor.
"Underbart!" tänkte jag.
Se nu hur det gick, jag sitter fortfarande här hemma, (10:46) i pyjamas och vrider mig i ryggsmärtor.
Ska försöka knalla över till soffan för att lära mig att räkna på Latin, vilket är läxa tills imorgon. Jippi!

Unus, duo, tres. quattuor, quinque. sex, septem, octo, novem, decem

John Blund

Jag har ont. I hela min kropp. Värst är det i ryggen. Där värker det från vänster axel och som äckliga daggmaskar ringlar sig smärtan neråt längst ryggraden. Hela kroppen skakar så fort jag rör mig som om varenda ben hade hoppat ur led.
Jag känner för att klaga, för det känns som om någon kastat "pandoras ask" i ansiktet på mig.
Tröttheten väller in över mig och mina ögonlock är lika tunga som guld. Sömnen är guld värd. Snälla John Blund - kom och ta mig?

Godnatt

22 September

Idag är andra dagen på denna blogg, och jag känner hur lusten att förtälja er om mitt liv pyser ur mig som luften ur en ballong.

Dagen har förvisso rullat fram och faktiskt varit ganska händelserik, men ingen händelse tycks riktigt passa här. Men nåväl, jag får väl ta och berätta om dagens fika!
Det var nämligen så att jag och mina vänner, i fredags bakade en mängd med bullar som tyvärr ingen orkade äta upp. Istället bordlades detta fram tills idag då jag tog min överfyllda och väldoftande "södra"-påse och knallade iväg till skolan.
I slutet av skoldagen stod det klart att vi skulle hamna i cafét och ryktet spred sig snabbt om dessa välsmakande bullar och strax stod hela syjunteföreningen och knacka på dörren för gratis bullar.
Det hela slutade i alla fall med "How I met your mother" på storbildskärm i natursalen, en trött Tim på bänken och massor med bullar!

Nu lider denna dag mot kvällning och jag ska snart kila iväg till min mor för att göra läxor. Sånt får ju faktiskt icke förglömmas när man skaffat en blogg:)

Trevlig kväll på er!


de episka kungligheterna

Idag tog jag och min kära vän Tyllman det första steget mot att bli episka. Det var i onsdags eftermiddag som ett gäng SödraLatin-tonåringar bjöd på sig själva genom att ställa upp med sina talanger i den kommande nollningsfilmen.
 Efter några timmars regisserande och skådespelande var den finaste nollningsfilmen i historien redo för att spraka och skrämma ettor!

Nu bär det av mot nya vägar och ingen vet vilken väg vinden tar. Det vi dock vet är att vi i slutet kommer sitta vid en strandkant, badande i ljus, på den klaraste stjärnan och se ner på våra efterkommlingar - vi, den episka prinsen och episka prinssesan.

Langar även länk till vårt mästervärk: http://www.facebook.com/home.php?#/video/video.php?v=135349794469

21 september

Detta blir alltså dagen man helt kommer ut och tar sin bloggoskuld. Förhoppningsvis blir det även på riktigt denna gång, efter ett antal misslyckades försök där jag endast gjort 1-2 inlägg.

Tyvärr har jag inte mycket att tillföra angående dagen just nu, men det kommer nog senare - när jag lärt mig allt om bloggandet så att säga. Tillsvidare får ni läsa mina märkliga utkast till blogginlägg.

Ett första inlägg

Min enda tanke med den här bloggen är att jag ska skriva varje dag i den exakt ett år och sedan stänga ner den. Vi får se hur det går med det.
Jag ska försöka sammanfatta mitt ganska normala liv och plocka ut det mest intressanta och dela med mig:)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0